Den 16. Maj blev jeg opereret for brystkræft. Dagen før havde jeg, mine forældre og min søster været på “Tour de Riget”, hvor jeg var til en lang række undersøgelser og samtaler på flere afdelinger.

Først mødte jeg op på brystkirugisk ambulatorium og snakkede med min kontaktsygeplejerske. Min kontakt sygeplejerske er en, der har fulgt mig fra dag et på Rigshospitalet, og kommer til at være min faste kontaktperson gennem de næste måneder efter operationen. Det er meget rart, det er den samme man kommer ind til hver gang.

Herefter gik turen ned til en anæstesilæge, som fortalte lidt om den bedøvelse, jeg ville få til operationen. Efter anæstesilægen fortsatte vi ned til en klinisk fotograf, som tog billeder af min overkrop, da jeg om et år kan få lavet nye bryster, som gerne skulle ligne mine egne så meget som muligt. Så var den hen til blodprøvetagningen, hvor der blev taget 9 blodprøver, så de kunne tjekke mig for al verdens ting. Til sidst kom vi til en klinisk fys., som skulle sprøjte kontrastvæske ind i mine bryster. (Ikke nogen specielt behagelig oplevelse, trods lægen forsikrede mig om, at det var sygehusets mindste nål…) Denne kontrastvæske søger op i den første lymfeknude, som kaldes skildevakslymfeknuden. Man kan ikke selv se kontrastvæsken, men de bruger den til at finde vej til skildevakslymfeknuden under operationen. Det er noget man altid går, for at undersøge om kræften har spredt sig til lymferne.

Selvom det var lidt af en omgang, at skulle rundt på så mange afdelinger, er jeg utrolig glad for hvor grundigt, de har i undersøgt mig. Jeg mødte kun søde mennesker på hele min tur rundt, og jeg tog det hele i stiv arm og med oprejst pande. Det eneste jeg tænkte på, var at jeg bare glædede mig så meget til, at de dagen efter får fjernet alt den kræft, de overhoved kunne finde.

I mit næste indlæg, vil jeg fortælle lidt om operationen og følgevirkningerne af den.

 

-Clara 🌸

 

Aftenen før operationen gik jeg en hyggelig gåtur om søerne med min mor og søster. Her hilste en flot svane på os.

IMG_5698.JPG

Reklamer