Når man får meddelelsen “Du har kræft” flyver der tanker rundt i ens hoved, der er kommer og går hurtigere end lysets hastighed. Tankerne kører konstant rundt i hovedet hver evig eneste dag efter den meddelelse. Heldigvis svinder de lidt med tiden, og de “normale” dagligdags tanker begynder så småt at dukke op igen. Men alt kan hurtigt komme til at handle om kræft. For hvad nu? Hvad med mit arbejde? Hvad skal jeg igennem? Hvad nu hvis..? Og hvad nu hvis…? Hvad med den ferie, jeg havde planlagt? Hvad med min familie? Hvad med mine venner? Hvad gør jeg nu? Hvad vil jeg med mit liv? Hvordan tager jeg imod kemoen? Hvad kan jeg gøre for at opnå drømmene i mit liv? Hvad skal jeg så, når jeg bliver rask igen? osv… osv… Der opstår så uendelig mange ting, man bliver nødt til at tage stilling til.

18815901_10213455265123063_958779993_n.jpg

Det kan derfor være rart med lidt adspredelse, som kan flytte tankerne lidt, hen på noget andet. Det er rart at komme ud at opleve noget, ud at se noget andet end et sygehus eller sit værelse. Jeg tager derfor meget ud på nogle småture med mine venner og min familie. I går var jeg fx i Odense med mine forældre. Her så vi H.C. Andersens barndomshjem, vi gik langs å’en og rundt i Odenses små hyggelige gader. Vi var også i Rosengårdscenteret og shoppe lidt til sommeren. Her fandt jeg tynde lyse skjorter, og løse lange bukser, så jeg kan komme lidt ud til sommer, uden af få for meget sol og få det for varmt. For så snart jeg starter på kemo, bliver solen ikke god for min hud. Huden bliver nemlig meget mere følsom, overfor solens stråler, end den normalt er. Men det er ikke altid lige let at finde tyndt tøj, som dækker huden på denne årstid – her skal tøjet åbenbart helst dække så lidt som muligt. Men det gik; min yndligsbutik h&m redder altid dagen!

 

18816209_10213455265683077_1382622369_n

Ud over en tur til Odense, var jeg også en tur i Skælskør til Ladywalk 2017. Jeg havde egentlig ikke planer om at deltage i år, men efter jeg fik konstateret brystkræft, har rigtig mange fortalt mig, at mange lettere kommer igennem kemoen, hvis de er i god form i forevejen. Jeg er derfor blevet endnu mere opmærksom på, hvor meget jeg rør mig nu, og tænkte at LadyWalk derfor var en rigtig god mulighed for mig, så jeg kunne komme ud at gå med andre. Jeg bliver nemlig bedst motiveret til at træne og bevæge mig, hvis jeg gør det sammen med andre. Jeg har også planer om at melde mig ind i et træningscenter, så jeg kan lave spinning, da jeg elsker og cykle, og jeg tror, at jeg vil kunne presse mig selv lidt ekstra, hvis jeg gør det i et træningscenter. Jeg ville selvfølgelig aller helst ud at cykle ude i naturen, men da solen er begyndt at blive rigtig kraftig, er et træningscenter et godt alternativ, hvor jeg ikke bliver udsat for for meget sol. Til dagligt går jeg nogle gode, lange ture, og det gjorde jeg også før, jeg fik konstateret brystkræft. Under kemoen skal jeg også holde mig så meget i gang, som jeg kan. For hvis jeg ligger derhjemme og tror jeg er dårlig, så bliver jeg også dårlig af kemoen. Så det er bare med at komme ud og røre sig, så meget man kan.

Lige nu går jeg og venter på et opkald fra kommunen, så jeg kan komme til en fysioterapeut. Jeg kan ikke vente med at komme i gang, for jeg har haft problemer med min ventre arm siden operationen. Man kan nemlig godt få nogle gener i armen i den side, man er opereret, og specielt nu hvor de har været oppe i min armhule og fjerne lymfekirtler. For når de fjerne lymfekirtler, kan de godt komme til at stikke til nogle nerver, og det kan tage flere måneder, før de bliver sig selv igen. Jeg kan derfor ikke løfte min venstre arm, udstrakt, helt op over hovedet, og jeg har nogle spændinger og en hævet fornemmelse i overarmen. Det er heldigvis blevet meget bedre siden operationen, for den første dag efter kunne jeg knap nok løfte armen. Men en fysioterapeut skal hjælpe mig til, at den bliver normal eller næsten normal igen. Derudover kan jeg også starte i Sundhedcenteret her i Slagelse, hvor man som kræftramt kan få gratis undervisning to gange om ugen, sammen med andre i samme situation. Der ser jeg meget frem til.

Stay fit, stay healthy!

 

-Clara

Reklamer