Siden jeg fik konstateret kræft har min mor og jeg undersøgt alverdens muligheder for alternativ behandling – eller komplementær behandling, som det måske nærmere er. For jeg tager selvfølgelig imod al den behandling lægerne kan give mig, men jeg vil gøre mit for at støtte den behandling og min egen krop gennem det, så godt jeg kan. For ud over en masse motion, kan kost, vitaminer og alternativ behandling også hjælpe til, at jeg kommer bedst muligt gennem efterbehandlingen.

18902441_10213464171025705_788979701_n.jpg

Vitaminer! Dem tager jeg en hel del af! Som du kan se på billedet ovenfor, så er jeg nu oppe på at tage 8 forskellige slags kosttilskud om dagen. Det er ikke fordi, de erstatter en større del af min kost, men de supplerer og giver min krop og mit immunforsvar ekstra styrke.

Den første pille fra venstre er Mega-C vitamin. En virkelig stærk C-vitamin, som specielt bliver rigtig god for mig under kemo behandlingen, da den styrker kemoen (medmindre man får for meget C-vitamin…så kan den have modsat effekt.) Jeg tager derfor ikke helt lige så meget, som nogle anbefaler, men stadig en høj dosis. Den næste pille fra venstre er ingefær med gurkemeje. Mange siger, at ingefær er godt for alt – det passer sikkert også. Det bliver i hvert fald rigtig godt for mig, når jeg starter på kemo, da ingefær virker kvalmestillende. Men man tisser skrigegult af det…det skal man lige være opmærksom på. 😅

Så er der kalk pillen, den tager jeg, fordi jeg skærer lidt ned på mælkeprodukter, da nogle mener det kan have dårlig effekt på kemoen. Derudover kan mælk styrke ens kvalme; så det er en dårlig kombi til kemoen, som formentlig giver mig kvalme. Derfor tager jeg ekstra kalk, da det bestemt heller ikke er noget, man bør mangle, da det fx kan give knogleskørhed. Den næste pille er fra mærket Immiflex, som har fået super gode anmeldelser. Den skulle gerne styrke ens immunforsvar, hvilket er noget, man har rigtig meget brug for. Mit immunforsvar har virkelig kæmpet de sidste måneder, for at holde kræften nede. Og efter jeg fik at vide, at jeg var syg, kunne jeg næsten heller ikke spise i flere dage efter, så jeg tabe mig en del kilo – hvilket ikke ligefrem gavner immunforsvaret. Så først efter operationen har mit immunforsvar så småt begyndt at opbygge sig selv igen, og derfor har jeg valgt at hjælpe det lidt med blandt andet Immiflex. Immiflex indeholder også D3-vitamin, som også menes at have en styrkende effekt på immunforsvaret.

Den næste pille er B-vitamin, den bidrager blandt andet til et normalt energistofskifte; dvs. den mindsker træthed og udmattelse. Og de to ting er noget jeg har kendt til i noget tid. En af symptomerne på kræft er nemlig øget træthed. Ens immunforsvar arbejder på højtryk for at slå kræften ned, og det gør hurtigt en træt og udmattet. B-vitamin er også med til at vedligeholde en normal leverfunktion og forbrænding af fedtstoffer. Det er også rigtig vigtigt for mig, da jeg ind i mellem får nogle smertefulde galdestens anfald, hvis jeg fx får indtaget for meget fedt eller kolesterol. Derudover er B-vitamin god for hud og hår.

Så er der magnesium, det er noget jeg har taget længe. Jeg startede for nogle år siden, efter en ven fortalte mig, at magnesium kan være med til at styrke min psyke. For jeg har nemlig diagnosen generaliseret angst, heldigvis i en meget mild grad, men stadig noget der i perioder kan mærkes. Derudover reducerer magnesium også træthed, den velligeholder ens knogler, bidrager til et normalt stofskifte og virkelig mange andre gode ting. Og specielt en anden ting er værd at nævne: magnesium har nemlig stor indflydelse på kroppens celledeling, hvilket er meget relevant i forhold til kræft, da kræftceller opstår ved at en celle deler sig forkert. Derfor håber jeg, at magnesium pillerne kan mindske forkerte celledelinger, og sørge for at det aldrig sker i min krop igen!

Næstsidst er der jern-pillen. Den har også længe været min gode ven, da den også giver mere energi og mindsker træthed. Hæmoglobin indeholder jern, og hæmoglobin er noget ilt binder sig til. Altså den ilt, som løber rundt i de røde blodbaner og gerne vil ud til kroppens organer. Hæmoglobin hjælper altså ilten gennem blodbanen og ud til organerne, som har brug for ilten. Hæmoglobin er naturligt i kroppen, og er det som farver blodet rødt. Jern er naturligt i blandt andet kød, kornprodukter og fisk, men da jeg næsten ikke spiser kød mere (kun lidt fisk og kalkun), kan jeg måske komme i underskud af jern. Kødet har jeg fravalgt, da min krop og specielt min lever ikke bryder sig om dets høje kolesterol indhold, for det kan fremkalde galdestensanfald. Nogle mennesker har brug for ekstra jern, specielt menstruerende kvinder, da de taber en del jern hver gang, de bløder. Til sidst er der D3-vitamin; som også menes at styrke kroppens immunforsvar. D-vitamin kommer jo på almindeligvis fra solen, men når jeg starter på kemo, må jeg helt ikke få så meget sol, derfor har jeg brug for at få d-vitamin på anden vis. Man skal dog altid sikre sig, at man får D3-vitamin og ikke bare normal D-vitamin, for det kan kroppen få for meget af. D3-vitamin kan man ikke få for meget af (har jeg fået at vide af en helsekost-vejleder.)

Udover alle disse vitaminer tager jeg resium(flydende); også kaldet stenknuseren. Den er rigtig effektiv mod galdestensanfald, men også god for rigtig mange andre ting, da den indeholder forskellige gode planter.

Pssst… Jern og magnesium skal man helst have forskudt med mm. 3 timers mellemrum!

download

Nu blev dette blogindlæg hurtigt lidt langt, så jeg vil dele det op i to bider. Så i et af mine næste indlæg kan du læse om kost, akupunktur, healing, medicinsk cannabis og meditation.

-Clara 💜

Reklamer