I dag har jeg været inde og få svar på min operation, og hvad de har fundet i kræftknuderne. I løbet af de sidste par dage, har jeg godt kunne mærke nervøsiteten kom lidt op i mig igen. Det der fyldte mest var, omkring mine lymfer. Jeg var nervøs for, hvor mange af dem, de havde fundet noget i, og om det var i alle de lymfer, de havde taget ud. Antallet af lymfer det havde spredt sig til, har nemlig betydning for hvor meget stråling, man skal have. Derudover ville jeg ikke føle mig sikker på, at de havde fjernet alt kræften, hvis de ville fortælle mig, at kræften var i alle de lymfer, de tog ud.

Men jeg mødte op kl. 10 på brystkirugisk afdeling, og her blev jeg modtaget af en sygeplejerske, en brystkirurg og en platikkirurg. Brystkirurgen fortæller mig, at de nu er helt sikre på, at de kræftknuder, de har fjernet, lever af østrogen. Han fortæller mig også, at de tog  18 lymfer ud af min venstre armhule. Hvis man finder kræft i den første lymfe, skildevakslymfeknuden, under operationen, opererer man hele den første “fedtpude” af lymfer ud. Sådan en fedtpude indeholder normalt mellem 10-30 lymfer. I min fedtpude var der altså 16 lymfer og i 8 af dem, havde de fundet metastaser af kræft. Det ser jeg som en god nyhed, da det så kun er halvdelen af de lymfer, de har fjernet, at der var kræft i. Men det betyder så, at jeg skal have strålebehandling hver dag i 25 dage, så snart jeg er færdig med kemobehandlingen. Normalt giver man strålebehandling hver dag i mellem 15 og 25 dage. Jeg er derfor i den gruppe, hvor man giver i flest dage; nok både fordi, at de 10/18 lymfer går ind i den “højeste” gruppe, hvor man giver flest dage, men måske også fordi jeg er så ung. Jeg har nemlig flere gange fået fortalt, at når jeg er så ung, som jeg er, så skal jeg også have en lidt ekstra hård efterbehandling, så man er helt sikker på alt alle kræftceller er væk, så jeg ikke får noget igen.

Lægen fortalte mig også, at de ikke kan se, at jeg skulle have noget kræft et andet sted i kroppen. De kunne dog se 1-2 mikroskopiske små pletter i mine lunger, men det kan lige så godt være noget andet. Og hvis det er kræftceller, så tager kemoen dem! Men han sagde i hvert fald, at det slet ikke er sikket, at der overhoved er flere kræftceller i min krop, men at jeg alligevel skal have efterbehandlingen for at være helt sikker. Så det gør mig rigtig glad!! Jeg føler mig også rask nu! 😍 Min venstre arm har jeg dog stadig lidt skevanker med, men jeg starter hos fysioterapeut i næste uge, og så skal den nok blive god igen. 💪🏼

Jeg føler mig lidt heldig – når det altså skulle være, at jeg havde kræft – at det er noget de kunne fjerne ved en operation. Jeg har nemlig gået med kræftknuden i venstre bryst ret længe, så det er godt den ikke har noget at lave mere ravage, end den har!

Nu venter jeg bare på at høre fra Næstved sygehus, hvor jeg skal have kemo og stråler. Så jeg kommer lidt omkring, men har heldigvis hørt, at de også skulle være super dygtige og gode i Næstved!

Efter mødet var jeg så glad og havde så meget overskud, at jeg da bare tog trapper ned fra 10. Sal på Rigshospitalet 😅💪🏼

Billedet til højre tog jeg, så snart jeg kom udenfor. Jeg havde bare lyst til at råbe og skrige af glæde, men som nogle af jer ved, er jeg ikke typen, der tør gøre det, når der er for mange mennesker i nærheden – de havde nok også troet jeg var tosset! 😁 Jeg tror min fine engel har haft en lille finger med i spillet og gjort mig let rask og givet mig styrke ☺️

Og så har jeg fødselsdag på lørdag!! Og jeg glæder mig rigtig meget til en dejlig dag med lagkage og hygge med mine nærmeste! ☺️🇩🇰

 

– Clara❤

Reklamer