“Jeg har brystkræft, men jeg er virkelig glad”. Det er egentlig noget underligt noget at sige, men jeg er altså virkelig glad! Kræften har ændret mit liv fuldstændig; den har givet mig styrke, gjort mig fri til at gøre lige præcis, det jeg selv vil, den har åbnet for nye muligheder, og den har gjort mig til et mere positivt og optimistisk menneske.

IMG_5859

Kræften har ført mig tættere på min familie, tættere på mig selv og tættere på min fremtid og mine muligheder. Jeg begynder virkelig at vide, hvad jeg vil bruge mit liv på, hvordan jeg vil leve mit liv, og hvad der gør mig glad. Jeg er blevet mere positiv, og blevet bedre til at holde fokus på de positive ting, for jeg kan ikke bruge negative ting til noget, det gør mig kun mere trist. Og det giver mig overskud; overskud til at skrive min blog, overskud til dem jeg holder af og overskud til mig selv.

Jeg vil bruge kræften til at komme frem i livet, jeg vil ud og fortælle om den og vise andre mennesker, at meddelelsen “du har fået kræft” faktisk sjældent er en dødsdom. Jeg vil i stedet vise folk, at kræften virkelig også kan bringe meget positivt med sig, og vise folk, at overlevelsesprocenten stiger markant og rigtig mange kommer fint igennem det og godt ud på den anden side. For da jeg fik, at vide jeg havde kræft, var det eneste der gik gennem mit hoved: “åh, nej. Overlever jeg det her? Jeg er ikke klar til at dø endnu”. Det eneste forhold og viden jeg havde om kræften der var, at det var noget man døde af. Selvom jeg kender en del som har overlevet kræft, var det eneste jeg tænkte på, de historier, hvor det går dårligt. For de historier er på en eller anden mystisk måde, de mest spændende historier, specielt for medierne. Det vil jeg gerne gøre op med! Hvis jeg kan være md til, at vise folk, at stadig flere og flere overlever, kan det måske hjælpe andre til ikke at frygte, at de skal dø, på samme måde som jeg frygtede det i starten. For den frygt fortjener ingen, og det er den frygt, jeg vil bruge mit overskud på at bryde!

Nu skal jeg bare igennem den (måske) hårde og lange efterbehandling. Og så er jeg 100% rask igen (Hvis jeg jo ikke allerede er det.) Men selv når jeg er rask, stopper jeg ikke min kamp om at bryde de dårlige historier med de gode. Det er noget, jeg vil kæmpe for de næste mange mange år, indtil det lykkedes!

Jeg har virkelig lært at værdsætte andre og mere vigtige ting, som er ting der virkelig gør mig glad! Og er virkelig blevet god til at sortere de negative ting fra, da de ikke gør noget godt for mig. Og det er nu, jeg skal ud og virkelig leve livet – der er derfor ikke noget, der skal have lov at stå i vejen for mig!

Kræften skal ikke styre mig, så jeg har taget styringen over den!💪🏼💪🏼

Jeg er glad!! 😃🌸

-Clara 💜

Reklamer