Så er jeg for alvor i gang! Jeg har været nede på Næstved sygehus i dag og snakket med en læge og en sygeplejerske om det kemo forløb, jeg skal igennem.

Først fortalte lægen hvad jeg skal igennem. Det er lidt mere, end det jeg kunne forstå på lægerne inde på Riget… Jeg skal først have kemo 3 gange med 3 ugers mellemrum. Det tager ca. 1,5 time at få kemoen ind, derefter skal det virke i 3 uger og så ind igen og have den næste osv. Det der overrasker mig, er de sidste 3 kemo forløb, hvor jeg skal have et andet stof. Her går der også 3 uger mellem hvert forløb, men jeg skal ind hver uge, altså 9 gange i alt i løbet af de sidste 3 kemo forløb. Det skal jeg, fordi de deler doserne op, så jeg får lidt mindre af gangen, men oftere.

img_6015.jpgJeg starte kemo om 6 dage, men inden skal jeg ind og have lidt forskelligt ekstra. I morgen skal jeg ned og have et stof, som gør at mine æggestokke holder “pause” mens jeg får kemo. Det skulle gøre, at kemoen ikke tager mine ægceller med sig på vejen. Det skal jeg have 5 dage før hvert kemo forløb, altså 6 gange med 3 ugers mellemrum. Efter mit kemoforløb, vil mine æggestokke så arbejde normalt igen og danne nye friske æg! Dimserne på billedet er plastrer med bedøvelse, som jeg skal have siddende på maven lidt før, jeg skal ind og stikkes med det her stof.

img_6016.jpg

På mandag skal jeg ind og have lagt en Picc-Line, som er mangen til den på billedet. Den ser voldsom ud, og det er den måske også. Men den kan gøre, at mine blodårer ikke bliver beskadiget af de første 3 kemobehandlinger. Jeg må også have den siddende til de sidste 3 behandlinger – så slipper jeg for at blive stukket hver gang. Men det er et lille silikonerør, der bliver sat ind i en blodåre i min højre overarm, og så følger den en blodåre forbi skulderen og ned til at sted lige over hjertet. Det kommer derfor også hurtigere rundt i blodbanen, da hjertet hurtigere pumper blodet rundt i kroppen, end blodårerne i armen gør. Det lyder ikke så rart at få sat den ind, det ved jeg heller ikke, om det er. Jeg ved bare, at det tager 2 sygeplejersker og en time om at få den ind… 🙈

Derudover skal jeg gentestes på Roskilde sygehus inden så længe. Lægen sagde nemlig, at selvom det højst sandsynligt ikke er et gen, der er i familien, så kan jeg måske selv have dannet sådan et gen. Og hvis jeg har det, kan jeg måske selv give videre. Så det er spændende, hvad de siger – krydser fingre for, at det bare er min krop, som har lavet en enkeltstående fejl, og at det så aldrig sker for mig igen eller for nogle af mine kommende børn.

Jeg er super spændt og nervøs for hele kemoforløbet, men jeg har en rigtig god fornemmelse af, at det nok skal gå helt fint det hele!

-Clara 💜

Reklamer