Det er nu præcist en måned siden jeg lå på operationsbordet, det er også en måned siden, jeg blev rask. Siden da har jeg kæmpet med at få min venstre arm igang igen, jeg har vendt mig lidt til mit nye udseende, og jeg har fået en kampgejst som aldrig før!

 

 

Lige efter operationen kunne jeg næsten ikke bevæge mig arm, det var en virkelig underlig følelse. Lægerne havde forberedt mig lidt på det, men jeg blev alligevel overrasket over, hvor slemt det føltes. De havde jo skåret nogle nerver over, så jeg har fået en del føleforstyrrelser omkring arret og i min venstre overarm. De første dage efter operationen, kunne jeg ikke engang binde mine egne snørebånd, jeg kunne ikke tage tøj på selv, og jeg lå elendigt i min seng og skulle støttes af utroligt mange puder. I dag er det en anden sag; det eneste jeg ikke kan bruge min venstre arm til er at lukke de øverste vinduer, nå Nutellaen på øverste hylde eller dreje bilens rat skarpt til højre. Haha – det har heldigvis ikke resulteret i nogle farlige situationer. 😂 Men hvis I ser en bil, der kun drejer til venstre, er det nok mig.

Jeg har været til fysioterapeut en gang og skal igen på fredag. Jeg har fået nogle øvelser med hjem, jeg skal lave dagligt, og det virker til, at de er ret effektive. Derudover har jeg været hos en akupunktør og en healer, som begge også har sat lidt gang i min arm. Føleforstyrrelserne har jeg stadig, men det kan tage op til et år, før nerveenderne finder ud af det. Jeg har også en sene, der er skrumpet lidt, fordi jeg har holdt armen for stille – da jeg ikke kunne bruge den. Men den sene, kan jeg heldigvis godt få udvidet igen med lidt hjælp.

 

 

Det første billede er fra ca. en uge efter operationen, der væskede arret stadig en del. Det andet billede er fra nu, og nu væsker det stort set ikke mere. Det røde i arret skulle gerne blive mere lyst med tiden, hvis jeg altså holder det væk fra solen. Jeg har også et lille fint ar, som følger oversiden af min højre brystvorte og et lille ar under højre arm.

Mine ar har helet rigtig flot; alle de læger og sygeplejesker der har set på dem (og det er ret mange snart…), de synes alle, det er rigtig flot, og at det er helet rigtig fint. De synes det har væsket overraskende lidt, i forhold til hvor meget de har opereret i. Så det må betyde, at min krop er hurtig til at hele! Min fysioterapeut har sat mig i gang med nogle øvelser, som kan aktivere mit arvæv, og gøre det mere fleksibelt, det er nemlig rigtig vigtigt, specielt for bevægeligheden i min arm og omkring arret. Det er også vigtigt, at det er meget fleksibelt, når jeg starter på strålebehandling, da strålerne godt kan gøre vævet lidt stramt igen.

Lige efter operationen var jeg stadig rigtig trist. Jeg skulle lige følge med, samle mig igen og indse at alt kræften blev fjernet ved operationen. Men for hver dag der går, bliver jeg mere og mere overbevist om, at jeg nok skal blive fuldstændig rask igen. Jeg har selvfølgelig stadig en del op og ned ture, men jeg er blevet bedre til at acceptere det og sige til mig selv, at det er okay at have de følelser – og så snakke med nogle, hvis det fylder for meget. Egentlig er jeg virkelig overrasket over mig selv, og hvor godt jeg klarer det hele. 💪🏼

 

-Clara💜

Reklamer