I går var jeg til genetisk undersøgelse på Roskilde sygehus. Det var egentlig en meget spændende oplevelse. I folkeskolen og på gymnasiet synes jeg, at genetik og dna var super kedeligt. Men i går fik jeg pludselig vildt meget interesse for det – nok fordi det var min egen familie, der blev gennem gået.

Genetisk undersøgelsen er et længere projekt, jeg får først klart svar om 2 måneder. I går skulle jeg bare have taget et par blodprøver og lave et stamtræ over min familie. Og det er altså et større projekt, når mine forældre begge har 4 søskende, og de hver har i gennemsnit 3 børn. 😂 Lægen var nødt til at bruge 3 stykker papirer i stedet for ét – bare for at få plads til hele min familie! 😂

IMG_6235.JPG

Selvom jeg ikke umiddelbart troede det kunne være et gen, jeg har nedarvet fra en af mine forfædre – så mener lægen, det MÅSKE godt kan være tilfældet alligevel. Det skyldes, at der er nogle enkelte kræfttilfælde længere tilbage i min familie, som vi ikke er helt sikker på, hvad præcist var. Men det kan lægen undersøge nærmere og måske finde et svar på det. Så det er rigtig spændende.

Hun siger, at hun også mistænker, at jeg kan gene for æggestokkræft, men nu må jeg se. De tjekker mig i hvert fald for en masse ting. Og det er jo rart nok, så ved de, hvad de skal holde øje med, når jeg fremover skal gå til kontrol. Men hvis jeg gener for noget, så kan det godt betyde, at samtlige i min familie bliver tilbudt en genetisk undersøgelse. Men nu må jeg se, det er slet ikke sikkert, der er noget at finde i min families gener – eller mine egne. Jeg synes i hvert fald, at det hele umiddelbart ser fint ud, når man kigger på min families stamtræ.

IMG_6236

I går var jeg også hos en biopat. Hun kunne fortælle mig hvilke vitaminer og mineraler, jeg mangler. Hun gav mig en liste med lidt forskelligt. Hun troede testen ville slå ud på flere end den gjorde, nu hvor jeg får kemo, men det så faktisk ganske fint ud. Jeg skal bare undgå jern helt, da det kan styrke kræftceller. Men så var der en nogle andre ting, hun mente jeg skulle spise flere af. Men nu må jeg se, jeg synes allerede, jeg spiser rigeligt af alt muligt mærkeligt! 😅

 

Psst.. jeg får forresten højere og højere tindinger! 😂

IMG_6237

-Clara 💜

Reklamer