Da jeg fik konstateret brystkræft kendte jeg kun meget få, der også havde haft sygdommen. I dag ser det anderledes ud! Nu kender jeg ret mange, der både har og har haft sygdommen. Jeg kender også overraskende mange, som kender en, det har haft sygdommen!

Men hvorfor snakker vi så ikke noget mere om den? Sygdommen er stadig vildt tabubelagt! Det er også en rigtig svær ting at snakke om, men vi bliver ikke bedre til det, ved ikke i det mindste at prøve at snakke om den! Så kan vi få afmystifiseret den, vi kan oplyse om den, så det når at blive opdaget tidligere, hvis man har den. Og vi kan få et andet billede af den!

IMG_6277.JPG

Inden jeg fik brystkræft, troede jeg det er en sygdom, man højst sandsynligt dør af… men det er det faktisk slet ikke! Lægerne er blevet SÅ dygtige til at behandle denne sygdom – det er også den mest hyppige kræftsygdom blandt kvinder – men overlevelsesprocenten er blevet så utrolig høj! Og det er fantsatisk! Men vi skal stadig blive bedre til at snakke om den, specielt fordi alle kvinder på en eller anden måde kommer til at blive berørt af den på et eller andet tidspunkt i sit liv. Lige så vel bliver mænd også berørt af den – de får højst sandsynligt ikke sygdommen selv, men pårørende til en bliver de desværre nok på et eller andet tidspunkt i deres liv.

IMG_6280.JPG

Jeg vil bruge min oplevelse til at bryde tabuerne omkring sygdommen. Jeg vil skrive en bog om mit forløb og holde foredrag, om alt jeg går igennem. Når jeg er færdig med kemo og strålebehandlingen vil jeg komme videre på den bedst mulige måde. Og det vil jeg gøre ved at fortælle om det hele igen og igen – jeg vil ikke bare gøre det nu, jeg vil blive ved med det i fremtiden! Jeg vil lave arrangementer for patienter, tidligere patienter og pårørende. På den måde kan vi også møde hinanden, vi kan udveksle erfaringer, hjælpe hindanden, støtte hinanden, vise omsorg og kæmpe sammen om at vinde over kræften – for det kan vi godt!!

Jeg ved godt at kræftens bekæmpelse og andre organisationer laver mange fine arrangementer for kræftramte, men jeg synes stadig der mangler lidt (noget helt anderledes) – og det vil jeg være med til at skabe!

Jeg vil leve af det her! Det her er så vigtigt! Det her er, hvad jeg skal bruge mit liv på! Jeg har et langt liv foran mig, jeg har styrke til det og modet på det!

Jeg er heldigvis ved at blive spottet lidt af forskellige folk og medier. Og det er rigtig vigtigt, at jeg kommer ud til så mange som muligt! Jeg kan allerede se at min blog kommer vidt omkring; at den bliver læst af en del, jeg slet ikke kender og af folk fra flere forskellige lande! Min blog har overraskende mange følgere, men jeg tænker det bare fortæller om, at folk faktisk også er interesseret i sygdommen. Det må også betyde, at mange kan relatere til den. Og lige præcis det fortæller, hvor vigtigt det er, at jeg bliver ved med det her! Det gør mig glad, giver mig styrke og giver mig lyst til at blive ved! Jeg har endda overvejet at springe ud i vi skrive på engelsk, så jeg også kan nå ud til endnu flere. Men det vil nok kræve, at jeg har en til at rette det igennem hver gang, da jeg ikke så vildt god til at skrive på engelsk…

IMG_6273

Men kære læser! Vil du ikke hjælpe mig med at nå ud til så mange som muligt, enten ved at fortælle andre om min blog eller dele den på Facebook eller andre medier? Hold mig også gerne opdateret om medier, der søger nogle med kræft.

Jeg vil også rigtig gerne vide, hvem der egentlig følger min blog. Så når du har læst dette blogindlæg, vil du så ikke være sød at skrive dit navn i kommentaren herunder blogindlægget eller synes godt om delingen af dette blogindlæg på enten Instagram eller Facebook?

Tak fordi du følger mig🙏🏽

 

-Clara💜

Reklamer