De sidste par måneder har været fyldt med større og mindre beslutninger, det er alle nogle beslutninger, som i sidste ende er gode for mig, men de var hårde at tage!

Specielt i maj måned, traf jeg nogle store og særdeles hårde beslutninger. Først skulle min rejse til Zanzibar refunderes, dernæst skulle jeg beslutte, hvor meget af mine bryster der skulle fjernes og hvornår. Men den største og hårdeste beslutning af alle var at slutte forholdet med min ekskæreste…

IMG_5943

Hele forløbet fik mig til at tænke enormt meget over mit liv. Hvad jeg ikke følte, jeg havde nået, hvad jeg gerne vil med mit liv, og vigtigst; hvordan jeg gerne ville leve det. For hvis jeg skal sige det, som det er, har mit liv været utroligt meget op og ned. Jeg har haft særdeles mange hårde perioder, men jeg har også haft nogle virkelig gode perioder. Men nu skal der være plads til endnu flere gode perioder!

Med alle de overvejelser, trak jeg mig hurtigt tilbage i flere uger efter diagnosen – jeg snakkede næsten ikke med andre end min familie. Jeg havde brug for at tænke, brug for at få kontrol over noget – jeg valgte at tage kontrollen over mit liv! For første gang følte jeg, at jeg selv stod med mit liv i mine egne hænder – nu er det tid til, at jeg selv bestemmer og giver mig selv lov til, at gøre præcis det jeg har lyst til og brug for!

IMG_5266

Jeg valgte derfor at slutte forholdet med min ekskæreste. Jeg havde brug for tid alene, brug for at finde ud af, hvad jeg vil, og hvem jeg er. Vi havde et virkelig godt forhold sammen, men min forhold til mig selv, var ikke særlig godt. Jeg passede ikke nok på mig selv, det har jeg aldrig gjort. Men i den her periode med efterbehandling har jeg brug for – og er tvunget til at tage mig af mig selv.

Min ekskæreste lærte mig en hel del – generelt var det en meget lærende periode for mig, da jeg også arbejdede med mig selv og min angst ved siden af. Men han lærte mig, at det et okay, at jeg har mine egne meninger og behov. At jeg godt må ytre dem uden at være bange for, at folk omkring mig forsvinder, blot fordi jeg har en anden holdning end dem. Han lærte mig, at andre mennesker godt kan elske mig og lide mig for den jeg er! Det er noget jeg vil tage med mig og huske på! Hans familie har også været helt fantastisk, og de er det stadig. De har vist så meget støtte, nærvær og interesse for mig, som jeg er så taknemmelig for! Specielt igennem mit behandlingsforløb har de været meget støttende! Det er virkelig rart. For selvom jeg ikke er sammen med deres søn mere, er de der stadig! ❤️❤️

Da jeg gik fra ham, var jeg så ked af det, jeg havde aldrig i mit liv turde tage sådan en beslutning – jeg har aldrig slået op med en. Jeg var så bange for, at han ikke ville se mig mere, og at jeg ville miste kontakten med hans familie. Men heldigvis så er jeg stadig gode venner med ham. Jeg ser stadig ham og hans familie ind i mellem, og det er jeg virkelig glad for! Men bare tanken om den frygt, jeg havde i forbindelse med beslutningen om at slå op med ham, kan stadig give mig tårer i øjenene i dag.

Men nu skal jeg ud at være selvstændig. Tage beslutninger og få styring over mit eget liv. Jeg skal følge mine drømme – komme ud at se verden og møde en masse mennesker. Jeg skal finde ud af, hvad der er rigtigt for mig og så gøre det! Jeg skal ikke holde mig selv tilbage mere! Og jeg ved der bliver en masse hårde beslutninger i fremtiden også, men jeg føler mig stærkere nu! Så jeg er sikker på, jeg nok skal nå alle mine mål og ønsker for fremtiden!

-Clara💜

Reklamer