I dag kl. 10.30 skulle jeg drikke 1 liter vand på kun 20 min. Jeg skulle nemlig CT-scannes kl. 11.30 på Slagelse sygehus. Det er den første undersøgelse, jeg får lavet, efter jeg er startet på kemo.

Jeg er både nervøs og spændt på svaret. Jeg får nok svaret, når jeg skal ind og have kemo på tirsdag, for der vil min onkolog gerne snakke med mig igen. Og det er nu meget rart, hun sætter lidt mere tid af til mig, end man normalt gør.

Men jeg fik scannet mine indre organer og specielt lungerne, var der fokus på. Jeg er derfor scannet fra halsen og ned til midt på lårene. Og siden de vil have lidt ekstra billeder af lungerne, er fordi de fandt 2 mikroskopiske pletter i dem tilbage i maj, som de ikke kunne definere. Så enten er de forsvundet, eller også er de der stadig. Hvis de er forsvunden, var det enten kræftceller eller lidt betændelse. Jeg tror det var sidstnævnte, da jeg havde hoste samme dag, jeg blev scannet tilbage i maj, så der kunne godt have været lidt betændelse. Hvis pletterne ikke er gået væk i denne scanning, er det formentlig bare sådan mine lunger ser ud. Men jeg er stadig mega nervøs for svaret.

Jeg hader at skulle ind og have svar på undersøgelser, da der altid lige skal snige sig en mega skræmmende tanke ind, som “hvad nu hvis det har spredt sig?”. Og det ved jeg jo godt er næsten fuldstændig usandsynligt, så jeg prøver at slå tanken ned igen. Men den vil altid være der, og sådan er det. Jeg kan jo heller ikke gå helt ubekymret gennem det her forløb, så ville den da nok i hvert fald være helt gal oppe på øverste etage!

IMG_6454.JPG

Men scanning var i det mindste lidt af en oplevelse. For efter jeg havde drukket en liter vand, har jeg formået, at skulle ude at tisse 3 gange på en time. Ud over det, fik jeg kontrast ind i en blodåre under scanningen. Den gjorde, at jeg fik en varm fornemmelse i trusserne, som om jeg havde tisset i bukserne (det gjorde jeg dog ikke, bare rolig) 😅 Jeg fik også en metalsmag i halsen og en underlig fornemmelse i kroppen. Det var så knap så sjovt.

Heldigvis gav radiologen mig lidt at grine af: “Er der mulighed for, at du er gravid?”, spurgte hun. “Ja, altså nu skal du høre… Jeg er skaldet for sjov, for at mit hoved engang kan matche min mave. Jeg har kvalme, og jeg har lyst til at spise alle mulige mærkelige ting. Jeg tisser konstant (i hvert fald lige nu) og så er min menstruation også udeblevet i noget tid nu. Så muligheden er der; enten er jeg gravid, eller også er det måske den kemo, jeg får, som gør, at jeg er skaldet og får de bivirkninger. Derudover får jeg Zoladex, som sådan set sætter mig i en kunstig overgangsalder, så jeg slet ikke kan blive gravid! – men man ved jo aldrig – Jomfru Maria kunne jo godt blive gravid, selvom hun var jomfru – så det kan da godt være jeg også er det?” 😂😂

Ej, det svarede jeg selvfølgelig ikke. Og jeg ved jo godt, at det bare er fordi, hun skal spørge, men jeg synes det spørgsmål har været lige latterligt hver gang, jeg har fået det – og det er ret ofte snart 😂

-Clara💜

Reklamer