Jeg havde ellers gjort alt for at forberede mig i går.. troede jeg. Siden jeg fik kræftdiagnosen, har jeg gjort alt, hvad jeg kan for at undgå galdestensanfald… troede jeg. Jeg spiser ikke kød mere, jeg drikker ikke kaffe mere, jeg drikker meget lidt sodavand, jeg drikker intet alkohol, og jeg bader ikke i koldt vand. Alt sammen noget, der kan fremprovokere mine galdesten.

IMG_6565.JPG

Men I nat fik jeg et galdestensanfald… det varede en hel time. Jeg har ellers ikke haft et anfald siden starten af april. Det kom bare helt ud af den blå luft… jeg plejer ellers at få lidt jag omkring galdeblæren i nogle dage/timer op til et anfald. Det gjorde voldsomt ondt! I starten troede jeg bare, jeg havde ondt i kroppen, fordi jeg havde været til en hård steptime og ude at ride. Men det blev ved, og så kunne jeg genkende smerterne. Jeg skyndte mig at tage det medicin, jeg har mod det, men der gik ca. 25 minutter før virkningen kom og tog toppen af smerterne. Men jeg havde også ondt på en anden måde denne gang. Det gjorde ondt helt ned i lænden og fra midt på ribbenene og ned foran. Jeg var SÅ tæt på at ringe efter en ambulance, men jeg holdte ud og fik hjælp af mine forældre. Og endelig kl. 01.03 i nat slap den – stenen kom igennem systemet og galdeblæren kunne igen stoppe med at lave spadsmer. Jeg havde det SÅ godt igen! Man lærer virkeligt at nyde, at ens krop føltes normal igen, sådan lige efter et galdestensanfald!

Men det betyder så, at jeg er blevet udsat! De ville sikre sig at mine levertal er gode nok igen, før jeg får den næste kemo. Jeg skal heldigvis ikke vente en hel uge, jeg kan få behandlingen allerede på torsdag! Mine levertal for den blodprøve, jeg fik taget i går, var ellers helt som de skulle være, så galdestenen har været hurtig!

Så nu får jeg lige et par gode dage mere, før det går løs igen. Det er også rart nok, for jeg er lidt træt i kroppen og også i det hele taget, da det ikke blev til meget søvn i nat…

Jeg havde ellers lige taget det fine dress på i dag. Nu hvor jeg alligevel skiller mig helt ud på min alder nede på afdelingen – både blandt patienterne, men også blandt sygeplejerskerne – kan jeg jo lige så godt udnytte det og tage noget iøjenfaldende tøj på.

IMG_6566
Batwoman on chemo!

-Clara💜

Reklamer