I går fik jeg min 3. kemobehandling. Jeg frygtede virkelig, hvordan jeg ville tage imod den. Specielt efter galdestensanfaldet i mandags, og de forhøjede levertal. Min oplevelse af 2. behandling fik mig heller ikke til at glæde mig til denne. Men jeg må indrømme, det går faktisk rigtig godt! Trods lidt opkast i går…

IMG_6588

De hårdeste dage er den første dag/aften lige efter kemo og 3. dagen, det har det været ved både 1. og 2. behandling. I går aftes havde jeg det også skidt, men jeg var langt fra lige så dårligt, som jeg var efter sidste behandling. Jeg tror, det har hjulpet, at jeg har lært at tage de kvalmestillende piller og min cannabisolie forebyggende og ikke først, når jeg får kvalmen. Jeg var ret rundtosset og forvirret lige efter behandlingen i går, men jeg valgte en salat frem for fed mad denne gang. Og det tror jeg har været effektivt! Okay, der røj en lille berliner med hindbær ned, men det var også det. Jeg havde ikke det samme behov for at æde fed mad denne gang, og det tror jeg kun er godt! Grønsagerne i salaten er nemlig basiske, så det danner ikke den ubehagelige mavesyre, som giver mig kvalme.

IMG_6591

Ca. 3 timer efter behandlingen mærker jeg en enorm træthed og en smule kvalme. Jeg ligger mig derfor til at sove. 3 timer efter vågner jeg, og har det okay. Jeg er i stand til at spise lidt, det tror jeg også hjælper mig en del. Jeg ville prøve at sove igen, men jeg er ikke træt nok til det. Kvalmen kommer en smule igen, jeg begynder at koldsvede helt vildt. Jeg kan nogenlunde holde kvalmen i skak med små bevægelser, små måltider, og ved kun at ligge på ryggen. Stressede situationer og hurtige bevægelser skal jeg også undgå, og så går det egentlig okay. En lille pude under knæhaserne afhjælper den krampende/sovende følelse lige over knæene. Koldsveden tager til, men jeg formår at holde kvalmen nede med tankerne – jeg bliver ved med at sige til mig selv, at jeg har det helt fint. Pludselig siger det Ulrik! Stortset ud af den blå luft! Jeg kaster op gentagende gange, min mor kommer løbende med en balje. Da jeg er færdig med at kaste op, joker min mor med, at hun slap for at holde mit hår. Jeg har det vildt godt igen og kan grine med på joken. Hele min krop slapper af igen, jeg kan få lidt mad i mig igen, og så kan jeg sove igen. Jeg sover hele natten, jeg vågner kun en gang, men der har jeg det fint og kan falde i søvn meget hurtigt igen.

IMG_6592.JPG

I dag vågnede jeg tidligt, og jeg havde det rigtig godt, da jeg vågnede. Jeg var selv i stadig til at finde morgenmad. Lidt yoghurt blev det til. Jeg slapper af på sengen en time eller to, og herefter er jeg klar til at komme ud af sengen igen. Op ad dagen mærker jeg lidt kvalme i ny og næ, men så tager jeg en smule cannabisolie og så går den væk igen. Jeg har også været lidt i sommerhus og et par små gåture ned til vandet i det dejlige, friske blæsevejr. Der er bare et eller andet over det sted! Jeg får det så godt, når jeg er der!

Nu er jeg hjemme igen og forbereder mig lidt på i morgen, men satser på en noget bedre 3. dag end sidst. Jeg tror, det kommer til at gå noget lettere i morgen, da jeg har været oppe og gå en del i dag, fordi jeg har spist noget mere i dag end sidst, og fordi jeg er blevet bedre til at forebygge kvalmen!

-Clara💜

 

Reklamer