I dag skal jeg til lungescanning. Jeg er rigtig nervøs! Jeg har hele tiden vidst, at de måske ville undersøge mine lunger nærmere, men jeg har forsøgt ikke at tænke så meget over det.

Den første CT-scanning, jeg fik lavet tilbage i maj, viste nogle mikroskopiske pletter på lungerne, de ikke kunne sige hvad, det var. Den nye CT-scanning, jeg fik lavet i juli efter 2. kemo, vidste ca. samme resultat. Der er derfor umiddelbart ikke sket nogen ændringer. Lægen, der fortalte mig resultatet af min 2. CT-scanning, sagde at det sagtens bare kan være sådan mine lunger ser ud. Det kan være ar fra en tidligere lungebetændelse eller små infektioner i lungerne, som er helt ufarlige. Han ville dog alligevel være helt sikker, så han har tilbudt mig en speciel lungescanning, der hedder PET-CT. Den vil afsløre, hvis der er noget på dem eller ej. Hvis pletterne lyser på denne scanning (i mine lunger), skal jeg have taget en biopsi af mine lunger for at være helt sikker på, hvad det er. Men jeg satser selvfølgelig på, der ikke er noget galt med dem – jeg tror det nu heller ikke.

Jeg er dog stadig bekymret. Jeg hader generelt bare undersøgelser, for jeg bliver så nervøs – specielt i ventetiden fremtid svaret. Svaret for denne scanning er også altafgørende for, hvordan min fremtidige behandling bliver. Hvis der ikke er noget på lungerne, fortsætter jeg bare, som jeg hele tiden har gjort – og så må jeg også godt vente de 6 dage ekstra inden næste kemo, jeg har bedt om denne gang. Min søster skal nemlig holde bryllupsfest, dagen efter den dag, jeg egentlig skulle have kemo, så der vil jeg gerne være helt frisk. Hvis der er noget på lungerne, må jeg helst ikke vente med behandlingen. Så skal jeg have behandlingen meget præcist. Men jeg krydser alt, hvad jeg kan, for at mine lunger har det fint!

Det er lidt af en scanning, jeg skal igennem i dag. Jeg skal faste 6 timer før scanningen, jeg må kun indtage vand og te. Når jeg kommer ind til scanningen, får jeg først sprøjtet noget radioaktivt ind i mig, derefter skal jeg ligge ned i 30 min., derefter skal jeg drikker 1/2 liter vand. Her skal jeg måske også drikke noget kontrastvæske. Så skal jeg ligge i scanneren i 30 min. og undervejs bliver der også sprøjtet kontrast ind i mig. Efter scanningen må jeg ikke komme i kontakt med børn i mm. 3 timer efter, da jeg er “radioaktiv”. Scanningen svarer til 5 års baggrundstråling – en smule mere, eller hvad en normal CT-scanning gør ved en…

Men jeg tænker, det nok skal gå det hele, trods min nervøsistet. Min clairoyant siger, jeg ikke skal være nervøs for scanningssvaret, så det vælger jeg at tro på. Jeg har også den holdning, at “man skal altid være lidt bekymret, før det kan gå godt!”

-Clara💜

Reklamer