Det var en mild bytur i går! Noget mildere end de sidste 3! Jeg har ingen tømmermænd i dag overhoved, og jeg gik ikke kold før 00.00 i går…(Eller før 20.00…) Jeg havde festtøjet på, jeg nåede at speeddate en af de andre patienter og så fik jeg smagt på lidt nye drinks!

Jeg havde det kun skidt i 2 timer efter den ca. 1/2 liter vodka, som jeg fik direkte ind i blodet i går – hvorfor har jeg ikke tænkt på det noget før? Så slipper jeg for at smage på det… Jeg havde kun minimal kvalme og var træt i kroppen. Godt de har lært at dele sjusserne op i 3, i stedet for man får det hele på én gang. (Førhen gav de kemo 1 gang hver 3. uge i 9 uger. Nu giver de 1/3 kemo 1 gang om ugen i 9 uger.)

IMG_6869
I dag stråler jeg sammen med solen!

I går aftes havde jeg det helt, som jeg plejer. Min sygeplejerske mente, jeg nok ville snuppe en middagslur, efter jeg kom hjem, men det følte jeg ingen trang til. Jeg var skam træt i kroppen, og jeg var nok også faldt i søvn, hvis jeg lagde mig ned. Jeg kunne heller ikke stå op for længe, og havde hele tiden trang til at sidde ned. Jeg havde det til gengæld super varmt i går – jeg følte ikke, jeg svedte, men jeg kunne godt mærke trøjen klistrede lidt ekstra på ryggen – jeg kunne hele tiden holde varmen, uanset om jeg var inde eller ude.

IMG_6868
Tog dette billede i nat – jeg var så søgning, at mine øjne hævede.

I nat sov jeg også fint, jeg vågnede dog et par gange i nat og havde svært ved at falde i søvn. Da jeg så endelig faldt i søvn fløj tiden afsted, og så ringede vækkeuret. Men ingen svedeturer i nat! I dag er jeg overraskende frisk og fuld af energi, så det er virkelig dejligt! Jeg har både været til healer og akupunktør i dag, men de sidste 10-15 minutter af akupunktørtiden kunne jeg bare ikke ligge stille mere, jeg var så sprængtfuld af energi, at jeg bare måtte op.

IMG_6863
Sygeplejersken kunne styre slagets gang med “tapper” der styrer strømmen – så kan hun stoppe bahandlingen hurtigere end ved er normalt drop.

Grunden til at jeg blev sløv og utilpas i går, tror jeg ikke har så meget med selve kemoen at gøre faktisk – selvfølgelig reagerer min krop på den, men jeg tror mere, det er den forebyggende medicin, der er synderen. Jeg kan dog heller ikke undvære den. En halv time før jeg får kemoen, skal jeg nemlig have 3 forskellige forebyggende mediciner. Jeg skrev også lidt om dem i indlægget fra i går – det kan læses her.

Det første jeg får er antihistamin i drop, derefter får jeg binyrebakhormon i sprøjte og til sidst noget, som beskytter mine slimhinder. Jeg skal have antihistamin, da der er flere patienter før mig, der har reageret allergisk på denne kemo. Man kan dog stadig få en allergisk reaktion af kemoen, selvom man har fået antihistamin, det vil man kunne se i løbet af de første 10-15 min. mens kemoen løber ind. Reaktionerne kan være hjertebanken, vejrtrækningsbesvær, rødme, ondt i ryggen og flere andre ubehagelige ting. (Jeg skal derfor også sidde i en lænestol, mens jeg får det, så jeg hurtigt kan blive  lagt ned, hvis jeg får det skidt – og så stopper sygeplejersken behandlingen med det samme)

Det er derfor nødvendigt, at jeg får antihistamin, for at undgå det. Antihistaminet har dog den bivirkning, at det gør en rigtig træt og sløv. Binyrebakhormonet får jeg også sprøjtet ind, førhen har jeg taget det i pilleform forebyggende mod kvalme. Hver gang jeg har taget de piller før, har jeg fået kvalme af dem, det fik jeg også lidt denne gang, men jeg tror på, at de i sidste ende også forebygger kvalme. Det sidste jeg får, er det der beskytter slimhinderne. Og det er ret vigtigt også, da denne kemo går meget efter mine slimhinder, så de skal beskyttes ekstra godt! Med hele den forebyggende cocktail kan man godt blive lidt rundtosset og sløv – det blev jeg i hver fald.

Nu krydser jeg bare fingre for, at de næste 8 behandlinger går lige så let. Men jeg skal nok regne med at få mere og mere ondt i kroppen, måske jeg mærker lidt føleforstyrrelser i fingrene, og så bliver jeg formentlig også mere træt. Så jeg nyder, at jeg har det godt, så længe det varer – og det er forhåbentlig gennem alle de sidste behandlinger!

-Clara 💜

Reklamer