I dag opdagede jeg pludselig, at min hånd hævede helt vildt. Det var faktisk hævet helt oppe fra albuen. Det har jeg ikke prøvet før. Jeg havde også mere ondt i ledene i min hånd og underarm end jeg plejer.

IMG_7447.JPG

Jeg blev lidt bekymret, så jeg skyndte mig at ringe ned til onkologisk afdeling. De mente, det bare var en overbelastning. Det håber jeg også, det bare er. Men i baghovedet kører tankerne om lymfødem. Jeg har nemlig været hævet og følelsesløs langsarmhulen bagtil henover skulderbladet siden operationen.

Her til aften er det stadig hævet, lidt mindre end tidligere, men det ondt over det hele, som sådan et konstant tryk – lidt krampeagtigt. Jeg forsøger at slappe af i hånden/armen, men det er godt nok svært.

Der er lidt foreskel på højre og venstre…

På mandag ringer jeg til brystkirurgisk afdeling, hvor jeg blev opereret, og får en henvisning til lymfødemafdelingen i Slagelse. Så skal de undersøge det. Jeg har spurgt flere sygeplejesker, men de synes jeg skal vente lidt og se tiden an, men det vil jeg altså ikke mere! Jeg er bange for, at det måske kan komme af, at jeg fik lagt drop i venstre hånd ved min sidste operation. Jeg er aldrig blevet stukket i den hånd/arm siden operationen, netop for at undgå lymfødem, men jeg glemte at mindre narkoselæge om det. Han burde godt nok selv have læst op på det…

Heldigvis kan jeg glæde mig over, at mit operationsar er ved at hele rigtig fint.

-Clara💜

Reklamer