Det er nu 5 måneder siden jeg blev brystopereret, og 5 måneder siden jeg blev rask! Mit liv og mit projekt tordner derud af, og jeg er simpelthent så glad! Jeg har fået min energi og mit overskud tilbage, næsten mere end jeg havde for 1,5 år siden, før jeg blev syg. Det er bare så fedt!

9DED11AF-60D0-49D0-8D44-FED6DE34312B.jpeg

Hvordan har jeg det? 

Min energi er steget mere og mere de sidste par måneder, jeg har næsten fået så meget energi, at jeg ikke har kunnet sove igennem om natten, fordi jeg har haft så meget krudt! Jeg er blev mere og mere glad og positiv inden for de sidste par uger, og det hele kører bare som det skal!

Humøret er for det meste højt. Der skal en del til at påvirke mit humør. Jeg kan godt føle mig nervøs, usikker og bekymret ind i mellem, men det er på en anden måde end før. Før gik mine tanker på noget specifikt fx hvad bliver svaret på min brystbensbiopsi. Nu er de mere uspecificeret, og jeg bliver mere ramt af indtryk eller stemninger. Om det er godt eller skidt kan diskuteres.

Hvordan går det med arret?

Jeg bruger lidt ekstra til på at forberede min hud og mit ar på strålebehandlingen. Jeg vil gerne have, at det er så fleksibelt som muligt, inden jeg starter strålebehandling i november. Strålebehandlingen får nemlig huden og arrest til at trække sig lidt sammen. Hvis det trækker det for meget sammen, og hvis jeg ikke får gjort det fleksibelt nok efter strålebehandlingen kan det have betydning for, om jeg kan få rekontrueret mit venstre bryst. Men det skal nok gå, for min fysioterapeut har lovet mig, at hun vil hjælpe mig med at gøre arret mere fleksibelt efter strålebehandlingen.

Hvordan går det med mit projekt?

Min blog får dagligt flere og flere læsere, og det er jeg virkelig glad for. Jeg får også mere og mere respons på det, jeg laver, og folk giver udtryk for, at det kan hjælpe dem på enten den ene eller den anden måde! Så det er fantastisk! I for det ud af min blog, som jeg ønskede og håbede på! Hele mit projekt giver virkelig mening for tiden. Og mit projekt er jo, at nå ud til så mange som muligt – så jeg kan inspirere og vejlede pårørende, kræftramte og andre – og ikke mindst aftabuisere kræft!

Mit TV2 ØST nyhedsindslag var og er en succes, det var super sjovt at være med, og utrolig glad for, at min søde ekstra-sygeplejerske vil være med! 💕

Jeg har fået utrolig mange søde respons. Flere kræftramte og pårørende har taget kontakt til mig efterfølgende og mindet mig om, at det jeg lavet er så vigtigt! Det er har også gjort stort indtryk på mig, at de ville dele deres historier og oplevelser med mig, og det gør mig enormt glad, at de kan bruge mine skriverier som støtte, og synes det jeg laver er godt! Kræftens bekæmpelse, UngKræft og pinktributedenmark har delt mit nyhedsindslag og muligvis også andre, jeg ikke har bemærket, og det er virkelig fedt!

A8F357C6-F0A6-4B22-953B-7923C6264A66.jpeg

 

Det har også åbnet for nye ting. Der er nemlig 2 andre journalister fra TV2 ØST, som har taget kontakt til mig. Den ene har inviteret mig med i deres program PROFILEN i morgen aften (tirsdag) fra 19.50-20.10 på TV2 ØST og facebook, hvor hun vil lave et live interview med mig – her kan seer stille mig spørgsmål. Det bliver virkelig interassant og udfordrende! Den anden journalist vil lave en mini dokumentar om mig – men det vil jeg fortælle mere om senere, for det er et længere projekt, men også super spændende!

Derudover har en fotograf kontaktet mig, og spurgt om jeg ville være med i et projekt. Vi har taget et masse billeder hen over to dage – billederne skal udkomme i et magasin, som sætter fokus på “det gode liv”. Nogle af billederne skal I nok få at se. Jeg tror de er blevet ret gode!

Det er lidt op af bakke med enkelte ting

Jeg venter på en henvisning til brystkirurgisk afdeling og en lymfødem klinik. Eller det vil sige; jeg har fået en henvisning, jeg har bare fået det til det forkerte sted: Ringsted sygehus – og der vil jeg bare IKKE hen! Først ventede jeg lidt for længe på en henvisning til slagelse lymfødem klinik, der ikke var blevet sendt ordentligt afsted. Så bedte jeg endnu en gang om, at blive henvist til Slagelse, det blev jeg så ikke. Jeg bedte også om, at bliver henvist til brystkirurgisk på Rigshospitalet, da det også var her, jeg blev opereret i første omgang. Sådan er det desværre bare ikke blevet endnu, men det gør ikke så meget, for det er bare en lille misforståelse. Jeg må ringe i morgen (igen) og får henvisningerne ændret. Det betyder der kommer til at gå lidt længere tid, før jeg kommer til en lymfødem specialist, men sådan er det. Jeg nægter bare at skulle hen på Ringsted sygehus, hvor jeg risikerer at løbe ind i den samme læge, som lavede den kæmpe fejl sidste sommer; at overse min (allerede dengang ret så store) kræftknude!

Men det er altså ikke noget nyt – jeg har flere gange haft problemer med henvisninger og har selv måtte holde styr på dem, men sådan er det, jeg er jo vant til det nu. Det lader jeg mig ikke slå så meget ud af mere.

Stor milepæl

Om kun 8 dage har jeg fået min aller sidste kemobehandling!!! Jeg glæder mig helt vildt, og det skal fejres helt vildt meget! Jeg har allerede en masse planer, som I kan høre mere om senere! Så det er det, jeg ser allermest frem til lige nu!

-Clara 💜

Reklamer