Det oplagte miljøtip: vi skal sortere vores affald mere!

Du vil sikkert også gerne, du har måske tænkt over det flere gange, men blev det til noget?

Det er faktisk lettere, end du måske tror. Det handler blot om tilvending. Hvis du bare organiserer det på en ordentlig måde, er det faktisk ligetil.

Start ud med en simpel sortering, fx plastik, dåser, pap/papir og glas. Det kræver blot 4 kasser/bøtter/kurve, placer dem et let tilgængeligt sted – gerne så tæt på køkkenet som muligt, så gør du det lettest for dig selv.

5F228A9E-8981-4050-AF34-22A1AF1554D5.jpeg

Jeg har 2 bøtter og en kurv stående ved kældertrappen samt en bøtte stående under håndvasken ved siden af skraldespanden. De to bøtter ved kældertrappen har jeg valgt til glas og dåser – det er ikke det vi smider mest ud af herhjemme, men stadig nok til, at det er en god idé at sortere det fra. Kurven er til pap og papir, den må gerne være åben, for der kommer ikke våde ting i. Det vi smider mest ud af herhjemme er plastik! Sådan tror jeg det er i mange hjem – det er nemlig så meget mad, der er pakket ind i plastik, man kan bruge flere plastikposer i løbet af en dag, derudover er mange juicer og sodavandsflasker lavet af plastik. Plastik er simpelthent noget af det værste der er skabt, efter min mening – så plastik kommer jeg helt sikkert til at skrive meget mere om! Men derfor står bøtten med plastik under håndvasken ved siden af skraldespanden, så den er aller lettest at komme til.

Men giv affaldssortering et forsøg – miljøet vil elske dig for det, og i sidste ende gavner det din sundhed! Når du er blevet god til at affaldssortere de 4 ting, plast, pap/papir, dåser og glas, så tilføj lidt ting, fx sterinlys og batterier. Og for Guds skyld husk at have en kompostspand! Det håber jeg, I alle har!

Reklamer