Jeg har lige været i stråleterapien i Næstved og fået min 5. Behandling. Nu er jeg på ved ind på Riget, for jeg skal være der om under 2 timer.

Jeg er en smule nervøs, for jeg ved godt de siger noget, jeg ikke er meget for…

Jeg skal ind og finde ud af om jeg overhoved kan amme med min højre bryst, for det er ikke sikkert, jeg kan. Knuden lå nemlig lige bag brystvorten, så jeg tror al forbindelsen til brystvorten er cuttet. Jeg havde ellers et lille håb om, at jeg vil kunne amme mine egne børn, men har hele tiden godt vidst at sandsynligheden er minimal.

Jeg besluttede mig allerede for, tilbage i maj, at jeg skulle have fjernet begge bryster. Undervejs i mit behandlingsforløb er jeg dog blevet i tvivl om mit højre bryst – men jeg tror jeg hælder mest til at få det opereret, selvom jeg sådan håber, de siger, at jeg godt kan amme.

Hvis jeg ikke kan amme, kan de lige så godt rekunstruere det med det samme, for så kan jeg ikke se nok fordele ved at beholde det, som det er. De bekymringer jeg har over, om brystkræften kunne finde på at kommer igen i højre bryst er simpelthent for store til, at jeg vil beholde det. Desuden savner jeg min normale bryststørrelse – min bryst er nemlig meget mindre end det plejer, da de fjernede ca. 1/3 af det ved operationen i maj. Jeg har lidt svært ved at affinde mig med størrelsen på højre bryst nemlig, jeg har sværere ved det højre end jeg har det med venstre – men det er nok fordi at jeg er instillet på, at “sådan er det bare” med venstre bryst.

Jeg tror derfor mødet i dag, mere skal handle om hvornår jeg skal opereres og hvordan. Hvis jeg vælger det skal opereres, skal det passe sammen end mine planer for det nye år, da det ikke må komme i vejen for nogle af mine planer – så meget haster operationen nemlig ikke. Derudover skal de lave en primær brystrekonstruktion, dvs. at de ikke fjerner hele brystet, lige som det venstre, men kun indholdet af brystet. Så får jeg lagt et implantat ind, og det skal være et, der gør mit bryst lige så stort, som det var får operationen.

E2E0E2DB-2FFB-44D8-B27F-2C7C6345C8A5.jpeg

Fordelen ved at få lavet begge bryster er, at jeg får “plastik bryster”, som jeg selv bestemmer størrelsen på (mere eller mindre) – derudover skal jeg aldrig bekymre mig om hænge patter 😂

-Clara💜

Reklamer