I går aftes gik jeg til vagtlægen pga. vejrtrækningsbesvær og trykken i lungerne. Jeg var lidt nervøs for, om jeg havde fået lungebetændelse.

Vagtlægen lyttede og lyttede på mine lunger og mit hjerte, men han kunne ikke høre noget. Jeg forklarer at jeg også føler mig utilpas og sveder og fryser skiftevis.  Mit trykken for brystet bekymrede han dog lidt, så han ville gerne have mig indlagt, så jeg kunne få taget nogle blodprøver, en EKG (hjerte måling) og evt. et røngtenbillede. Dig kunne han først indlægge mig efter klokken 19.00 – altså en time senere end min tid hos ham. Det synes jeg lød ret fjollet – og næsten komisk! Men der var simpelthent for hårdt pres på akutafdelingen bl.a pga. den nye sundhedsplatform.

481D8133-029D-4965-BCB2-F3083DFFD5DC

Men jeg blev indlagt omkring kl. 19.45 og fik eneværelse. Jeg fik sat ledninger på bryst og mave, iltmåler på fingeren og pulsmåler på armen, og så var jeg ellers bundet fast til sengen med slanger. Men jeg har været indlagt på akutafdelingen en del gange nu, så jeg kender tingene nok til at vide, hvordan jeg selv afmontere dem, så jeg kunne komme på wc ude at vente 5-10 minutter på en sygeplejerske først.

Der kom en bioanalytiker kl. 20.50, hun tog blodprøver og EKG – hun havde heldigvis god tid til at snakke lidt med mig. Hun havde heldigvis ikke så travlt, hun mente, det var fordi alle så håndbold. 😂 Derefter ventede jeg i 3 timer på lægen, og der var bare intet spændende i tv’et…

Lægen kom endelig og spurgte ind til mig, mine gener og mit sygdomsforløb. Jeg kunne godt fornemme på hende, at hun havde svært ved at hitte ud af, hvad der kunne være galt. Hun lovede at komme ind med blodprøvesvarene og EKGen lige efter. Med det mente hun 2 timer – der var kl. 1.00.  Inden da så jeg kun en sygeplejerske de 3-4 gange, jeg selv ringede efter dem – kun aftenvagten kom ind og præsenterede sig. Jeg tror ikke, det var fordi de andre sygeplejesker ikke vil være nærværende og kigge til mig, jeg tror bare ikke de havde tid, de havde for meget at se til.

51F77C82-B071-42F9-9C75-AE5016A1B443

Men lægen kom så endelig med svar, og der var heldigvis ikke noget at så på hverken blodprøver eller EKG. Hun fortalte, at de undersøgte om jeg havde lungebetændelse, nogen andre infektioner eller om jeg havde en blodprop i den ene lunge. Men det var jo godt, og så var jeg ellers ved at forberede mig på at tage hjem. Men så ville lægen tage et røngtenbillede af mine lunger bare for at være helt sikker – her ville hun også tjekke om kræften muligvis havde spredt sig til lungerne. Den skulle jeg så vente 1 time på.

Omkring kl. 3.00 i nat kommer der en flink portør og kører mit til røngten. Jeg fået taget 2 billeder og bliver kørt op igen, nu kunne jeg endelig sove. Dog ville jeg allerhelst hjem i min egen seng, men jeg kunne ikke gå, før jeg fik svar på billederne. Jeg vågner igen kl. 6.00, sygeplejersken kommer ind og måler puls og iltmætning igen, alt ser stadig fint ud. Først lidt over 10 kommer lægen – efter jeg havde presser lidt på. Han siger heldigvis, at der intet er på lungerne, min torax (området omkring ribbenene) ser helt fin og fredelig ud, så han udskriver mig. Han mener det måske kan være gener fra strålebehandlingen eller en allergisk reaktion på noget. Men jeg skulle ikke være bekymret for at fortsætte strålebehandlingen.

Da jeg kommer hjem, går jeg direkte op og sover i 2 timer, derefter skal jeg direkte til Næstved og have strålebehandling. De snakker også med min dernede – de beskriver, man kan få nogle lidt andre gener ved strålebehandling, end dem jeg har. Og så synes de, at jeg bare skulle forkæle mig selv, spise godt og slappe mere af – men stadig dyrke motion og undgå at sove til middag.

Nu er jeg endelig hjemme igen og har puttet mig under dynen. Jeg har lige guffet en klase vinduer i min, mens jeg nipper til min kamillete, som gerne skulle tage den halsbetændelse jeg ragede til mig under mit ophold på sygehuset. 😬

Jeg har det heldigvis bedre nu, jeg er bare bombetræt og orker ingenting. Det bliver godt at kommer seng i aften!

-Clara💜

(Der er sikkert nu masse skrivefejl i teksten i dag, men jeg har ikke lige energi til at læse den igennem)

Reklamer