Jeg synes, det er ved at være tid til en lille update. Jeg har haft utroligt travlt de sidste par uger, med møder på Rigshospitalet, strålebehandling, skrivekursus og et møde på Ringsted sygehus (Gud forbyde det). Derudover har jeg jo fået afvist min erstatningssag (se seneste blogindlæg) hos patienterstatningen, så jeg har skrevet og snakket med advokater og planlægger at anke sagen snarest. Så kan godt mærke jeg er godt træt her i weekenden.

Det er i dag 7 måneder siden, jeg blev opereret og fik fjernet hele venstre bryst og knuden i det højre. Nu er jeg kommet til det tidspunkt, jeg skal tage stilling til, hvad der skal ske med mit højre bryst. Flere af jer er sikkert spændte på, hvad jeg beslutter mig for.

Jeg synes virkelig det er en svær beslutning, men jeg har forhørt mig hos mange andre, der selv har stået med samme beslutning tidligere. Jeg har også snakket med bryst- og plastikkirurgerne flere gange. Jeg er ved at at nærme mig en beslutning, men jeg kan desværre ikke forstælle jer om det endnu, andet end jeg skal opereres og have fjerne alt brystvævet i højre bryst. Så undgår jeg flere af de skadelige stråler og minimere risikoen markant for at det kommer igen i brystet.

 

Skal, skal ikke?

Der er stadig mange ting, jeg skal beslutte mig for – i næste uge har jeg endnu et møde med brystkirurgen og der regner jeg med, at vi nogenlunde kan blive enige om, hvad der skal ske. Hvilken operation jeg vælger, afhænger meget af, hvordan jeg skal have mit venstre bryst rekonstrueret, for det bliver straks mere kompliceret. Jeg har heller ikke taget stilling til om jeg skal beholde min brystvorte eller ej, men jeg tror også snart, jeg har besluttet mig – men det er klart det sværeste, synes jeg. For hvis jeg beholder den, øger det min risiko, for at der kommer en knude igen, men hvis jeg får den fjernet, har jeg bar næsten ikke noget tilbage, som jeg kan genkende, og så bliver det bare ikke mine egne bryster mere… så beslutningen er svær!

3253489c-e34a-4b88-ac5e-4c3f5e73aeb3.jpeg

Strålebehandlingen:

Den strålebehandling jeg får nu på venstre side går rigtig fint. Jeg har fået 20/25 behandlinger og kan fejre på fredag, lige før jul, at jeg er helt færdig med efterbehandlingen!

Jeg har ikke de store gener af behandlingen. For en uge siden blev området, de stråler i, mere markeret – sådan lidt solbrunt. Udover det er det kun et par hårsække under armen, der hæver lidt, da jeg har tabt alt håret i det område af armhulen, de bestråler. Ellers er det meget lidt jeg mærker, så det er virkelig godt.

Det skal fejres!

Jeg har allerede inviteret hele min kæmpe familie til julefrokoster, så jeg kan fejre med dem, at jeg er færdig med behandlingen og rask. Jeg bliver nødt til at holde det er flere omgange, så min jul er fyldt op med rigtig mange aktiviteter, som jeg glæder mig vildt meget til!🎉

-Clara💜

 

HUSK at like min facebookside “Lavendelblomsten – for ung til brystkræft” 👍🏼👍🏼👍🏼

Reklamer