Længe siden!

Jeg har været lidt fraværende de sidste uger. Tiden efter operationen har været fyldt med mange ting.

Den første uge havde jeg lidt smerter, men trappede egentlig overrakende hurtigt ud af de smertestillende. Det var godt. Men efter jeg stoppede med at tage smertestillende, fik jeg det rigtig skidt psykisk, jeg mistænker lidt de stærke smertestillende gabapentin piller, for at sætte det lidt i gang, de kan i hvert fald lave godt med rag i psyken, hvis man i forevejen har lidt udfordringer med den. Men den voldsomme operation kan selvfølgelig også være meget udmattende.

Jeg har i hvert fald rigtig svært ved at acceptere, at jeg ikke kan de samme ting, som før operationen. Jeg kommer til at kunne de samme ting igen og meget mere, når jeg er kommet mig lidt mere. Men jeg føler mig lidt bundet til mit hjem for tiden; jeg hverken må og kan arbejde eller træne, jeg må ikke løfte min højre arm højere end 90 grader eller bære mere end 3 kg i hver hånd, og så må jeg ikke cykle og jeg bør heller ikke køre så meget bil endnu. Så jeg er ved at blive lidt tosset. Min venstre skulder er blevet overbelastet, så har ondt i den hele tiden og har haft det det meste af sidste uge.

 

Heldigvis fik jeg lov at smide det sorte bånd i onsdags (det der holder expanderen på plads), kun 2 uger efter operationen, normalt skal det sidde 3 uger, men den trykkede for meget. Nu skal jeg så bare vende mig til, at jeg er hel flad om brystet… Jeg har næsten kun kunne ligge i min seng og se serier de sidste 2 uger. Og nok er jeg glad for en god serie, men ikke 2 uger i træk. 😅

D50EC71A-DE51-449F-9E12-DE782E1BCDF6.jpeg

Kun 5 dage efter operationen fik jeg fjernet drænet, der var stortset intet kommet i drænet, men de turde ikke tage den ud to dage efter operationen, så jeg havde den weekenden over. Det blev til meget sjov med at finde tøj, der kunne dække det. Nu glæder jeg mig bare over, at jeg fra på onsdag kan bruge kroppen normalt igen, derefter starter genoptræning af min højre arm. På fredag får jeg fyldt det første væske i ekspanderen, det er jeg spændt på!

 

Operationsarret er helet rigtig fint, ekspanderen har sat sig, så nu kan jeg også få ro på mine bekymringer om det. Jeg forventer at starte arbejde igen inden for de næste 3 uger – sygepleskerne siger der helst skal gå 6 uger fra operationen, men lur mig om ikke jeg finder på at starte lidt før – for jeg kan ikke lade være, jeg savner mit arbejde så meget! 😃

I fredags fik jeg svar på operationen. De undersøgte nemlig alt mit brystvæv, for at sikre sig, at der ikke er spor af kræft tilbage. Jeg var lidt nervøs inden, men jeg hørte heldigvis, som noget af det første da jeg jeg vågnede efter operationen, at de ikke fandt nogle tumorer i brystvævet, så det gav mig lidt ro. Men jeg har lært af alt det her, at det kun kan gå galt, hvis man slet ikke er nervøs, så jeg er altid lidt nervøs, når jeg skal ind og have svar.

Jeg tog min søster med, og satte mig bevidst i en anden stol, end den jeg sad i, da jeg var inde og få svar på første operation. Min faste kirurg og sygeplejerske kom og hentede os, de smilede – deres ansigtsudtryk er noget af det første jeg bemærker, det gør man vist bare per automatik, når man har været gennem det, jeg har. Min kirurg skyndte sig at sige, at det ikke var nogen grund til at være nervøs, hun ville i hvert fald ikke sige noget, jeg ville blive ked af, og så viste jeg godt, hvad hun ville sige. “Det er ingen tegn på maglinitet”, det er simpelthent min absolut yndlingssætning af alle nu! Jeg elsker bare at høre den! Det var det samme, jeg fik at vide, da jeg fik svar på biopsien af min brystbensknogle. Så med andre ord, fortalte hun mig, at jeg nu officielt er kræftfri! Så jeg gik super lettet fra hospitalet!

Mit humør er meget bedre nu, smerterne i min skulder er også aftaget lidt. Min kirurg og sygeplejerske anbefalede mig at tage ipren, trods min mave ikke er så glad for dem, men de har hjulpet gevaldigt på mine smerter, og jeg kan nu sove igennem om natten. Men ryggen… den kan jeg stadig kun ligge på, jeg hader det, for jeg ligger altid på siden! 😅

De gode nyheder fejrede jeg med min veninde, Monica, i byen i fredags, det var dejligt at feste uden at bekymrer mig om noget som helst! Jeg har store planer for fremtiden også sammen med Monica, og jeg kan slet ikke vente med at opleve alt det, jeg skal!

Jeg har fået mod på at udleve så mange af mine drømme! Jeg har en rejse til Nepal inden så længe, og så vil jeg tage på højskole hele efteråret og gøre noget ud af alle mine skriverier på en forfatterlinje, og forhåbentlig når jeg også et par rejser mere, inden jeg starter på sygeplejestudiet til februar 2019 og starter eget kollektiv! 😜👍🏼

-Clara 💜

Reklamer