I dag var jeg til min første kontrol på onkologisk afdeling i Næstved. Jeg synes ventetiden til min tid kl. 16.30 var lang, da jeg var lidt nervøs, da jeg intet vidste om, hvad der skulle ske.

Men da jeg så kom ned til min tid synes jeg egentlig, det var hele ventetiden værd. For det var jo sent på eftermiddagen, der var derfor også kun ganske få i venteværelset, så stemningen var ikke helt lige så trykket, som jeg havde frygtet. Mine hænder rystede dig stadig lidt, og jet var lidt rundforvirret. Heldigvis mødte jeg min søde kontaktsygeplejerske! Det var virkelig højdepunktet på den her dag! Heg var så glad for at se hende, og hun var lige så sød og smilende, som hun plejer! 😍

Min onkolog kommer og henter mig – MIN onkolog, og ikke en eller anden anden, jeg ikke kender! Men jeg nåede lige at blive lidt nervøs for, om det nu også var hende, jeg skulle ind til. Det betyder utroligt meget, at man kommer ind til en, man kender og er tryg ved, hver gang man kommer! Specielt når man skal snakke om nogle meget personlige ting. Men hvis jeg kender min onkolog ret, så gør hun i hvert fald sit, for at jeg kommer ind til hende, det er dejligt hun har så stor interesse i, at det går mig godt! 😍

Det foregik mere afslappet, end jeg havde regnet med. Først spurgte hun, om jeg havde bemærket noget, som bekymrer mig. Derefter undersøgte hun mig, ved at mærke henover arrene, under armene og oppe på halsen. Hun mærkede efter nye knuder eller hævede lymfeknuder, hun mærkede heldigvis ikke noget. Hun lyttede mig også på lungerne.

Jeg skal til kontrol igen om 3 måneder og inden da, skal jeg have lavet en CT-scanning – “blot for at være sikker”, som min læge sagde. Og så ville hun gerne se på min “plet” på lungen igen. Egentlig skal man også til ultralydsscanning og mammografi, men da jeg helt ikke vil til Ringsted og scannes, så aftalte vi, at vi skulle starte ud med en CT-scanning først.

Til sidst stillede jeg et par spørgmål om nogle af de gener, jeg har haft i løbet af de sidste måneder. Vi kom frem til at mine gener højst sandsynligt skyldes de antihormoner, jeg får og den behandling, jeg har fået af kemo og stråler.

Så jeg gik egentlig fra kontrollen med en ret lettet følelse. CT-scanningen gør mig lidt nervøs, men generelt gør scanninger mig bare nervøs… men nu kan jeg glæde mig over, at der går 3 måneder før jeg skal sidde i venteværelset på onkologisk igen! 😅👍🏼

4C7B2A50-D874-4F15-A8FF-CC2F2BA71676.jpeg

Nu er jeg snart ved at være godt på vej ind i hverdagen igen, og det bliver forhåbentlig snart en del at tage fat i igen! 😃

-Clara 💜

Reklamer