Påfyldning af ekspanderen:

Jeg har nu fået fyldt 225ml. saltvand i min ekspander, jeg mangler derfor kun 175ml. Jeg får fyldt 50-100ml. på ca. hver 2.-3. uge. Normalt går der kun en uge mellem påfyldningerne, men jeg har selv valgt, at lade der gå lidt længere tid. Ved operationen blev der fyldt 50ml. på, 3 uger senere fik jeg 50 ml. mere, 3 uger derefter fik jeg yderligere 50ml., i fredags fik jeg hele 75ml., næste gang vil jeg gerne have 100ml. og sidste gang skal der fyldes 75ml. på. Så når jeg nemlig at få fyldt hele ekspanderen op, inden jeg rejser til Nepal. Det går det nemlig lidt lettere med påklædning, når brystet er lige så stort som min protese til venstre bryst, og så er det også meget rart ikke at skulle tænke så meget over det, mens jeg er rejser. Her kan du se udviklingen fra operation til nu – med 225ml.:

E1632ECC-7E96-4B37-B027-092FDC7B46D1.jpeg

Hvordan påfyldningen helt præcist foregår, kan du læse mere detaljeret i blogindlægget her. Dog vil jeg gerne vise dig, hvordan det så ud sidst jeg fik fyldt på min ekspander.

A14B6F43-8B71-4E30-9128-2650C2FFF2AB

Jeg fik en sygeplejestuderende til at tage et billede af sprøjten, mens jeg fik fyldt saltvand i ekspanderen. Det er nemlig ikke en hvilken som helst sprøjte – det er en gigantisk sprøjte! Til gengæld er nålen ikke så stor, men jeg kan stort set heller ikke mærke, når de stikker mig med den, fordi jeg er så følelsesløs efter operationen. Jeg tænker at grunden til, at sprøjten er så stor er, at man så ikke skal stikkes så mange gange. Man skal nemlig helst ikke bryde ekspanderes membran for mange gange. Jeg tænker det har noget at gøre med infektionsrisiko og fordi ekspanderen ikke rigtig kan holde til det. Hæng mig ikke op på det – men jeg mener, det var det, sygeplejersken forklarede.

Det eneste der generer mig lidt, er at jeg skal blive ved med at tage ind på Rigshospitalet. Lægerne bliver jo ved med at sige, at jeg er kræftfri, og jeg er også selv sikker på, at jeg er kræftfri, så det føles underligt, hver gang jeg er derinde. Jeg har selvfølgelig selv valgt at få brystet rekonstrueret, men det er stadig lidt svært, for jeg stadig forbinder hospitaler og sygehuse med sygdom. På den anden side, synes jeg ,der er meget rart, jeg stadig har en forbindelse til hospitalet, for det giver mig en tryghed, at jeg stadig ser sygeplejersker og læger et par gange om måneden. Jeg kan godt mærke, at jeg ikke er helt klar til at slippe det hele endnu, så på den måde har det været et godt valg for mig, at jeg valgte rekonstruktionen, få så kan jeg blive “trappet lige så stille ud” af sygehuslivet, samtidigt med at jeg kan begynde at genoptage mit liv uden for sygehuset lige så stille igen. Det går i mit tempo, og det er rigtig rart.

Påklædning med ekspander:

Det har virkelig sat min kreativitet på prøve! Til at starte med var der ikke de store problemer, efter operationen var jeg på bare flad hen over brystet. Det look kunne jeg dog ikke helt forlig mig med, da jeg ikke har så meget tøj, som sidder løst, jeg har mest stramt tøj, hvor det var tydeligt, at mine bryster manglede. Men jeg vidste, at de nok skulle “vokse ud igen”, så jeg holdte ud den første måneds tid med flade bryster. Men efter jeg rundede de 150 ml. begyndte man at kunne se en uligehed under tøjet, så når jeg skulle ud af huset, måtte jeg eksperimentere lidt med at fylde vat i venstre side af min bh, for at udligne størrelsen.

2174CE82-509D-478F-8E17-2C373D8D0032
Mit forsøg med protesen…det lykkedes nu meget fint!

Nu hvor jeg er oppe på 225ml. må jeg igen tænke kreativt, da for store mængder vat i bh’en ser underligt ud. Jeg har derfor prøvet at tage min selvklæbende protese på på venstre side, den er dog ca. 175ml. større end ekspanderen, så der er igen skæve bryster…😅 meeen så fylder man da bare lidt vat i den højre side af bh’en og så går det egentlig meget fint… men hold kæft, hvor har det sat mig på prøve!😄 Jeg kan hurtigt mærke at det gør en verden til forskel, jeg jeg kan se normal ud udadtil. Jeg kan langt bedre lige mit eget look med to normale bryster, så det er helt klar det helt rigtige valg, jeg tog, at få dem begge rekonstrueret!

Generne ved at have ekspander:

Jeg har heldigvis ikke de store gener med min ekspander. Dog tager jeg stadig mine forbehold, hver gang jeg skal ind og have fyldt mere på. Jeg tager altid noget smertestillende inden, men de sidste to gange har jeg intet mærket – det var kun ved første påfyldning, hvor spændingerne var rigtig slemme bagefter. Sygeplejerskerne har ellers heletiden sagt, at jeg nok vil begynde at mærke mere til det, i takt med at jeg får fyldt mere på, men indtil videre går det heldigvis fint. Næste gang skal jeg have 100ml. på, så det vil det nok spænde lidt. Men jeg er så spændt, hver gang jeg skal ind og have fyldt mere på, jeg elsker at se brystet vokse og lige så stille begynder at se normalt ud igen. Jeg har nok sluppet rimelig let fra generne, da jeg har hørt fra andre, at de har haft mange smerter i forbindelse med påfyldning. Den eneste gene jeg har er, at jeg ikke kan ligge på maven, for så trykker ekspanderen på mine ribben, og det gøre nullernaller! Så ingen massage til mig det næste lange stykke tid. Men som jeg har lært hjemmefra: “Man må lide for skønheden.” Og nu har jeg endelig forstået, hvad de mener med!

-Clara💜

Reklamer