Lavendelblomsten

For ung til brystkræft!

Juni 2017

Her på siden kan du læse om mit videre behandlingsforløb. Her begynder efterbehandlingen for alvor. Lægerne mener, de har fjernet alt kræften ved operationen, og jeg skal nu i efterbehandling for at forbygge, så jeg ikke får brystkræft igen en anden gang. Jeg skal nu til at starte i kemobehandling på Næstved sygehus. Optakten dertil, er dog fuld af tanker om livet og frustrationer over sygehusvæsnet.

Hvis du ikke har læst mit behandlingsforløb fra starten af, foreslår jeg, du går til siden for maj måneden – den side finder du i menuen øverst på siden.

Perioden op til kemobehandlingen:

Det var også i denne periode, jeg fyldte 21 år: Den 3. Juni 1996. Herefter opstod der en masse spørgmål oppe i mit hoved. Det var også her, det gik op for mig, hvad jeg ville kæmpe for, og hvad jeg vil fremadrettet; jeg vil inspirere, motivere og fortælle folk, hvordan det er, at være ung og få konstateret brystkræft, med alt hvad der dertil følger. I kan læse om alle de tanker, beslutninger og overvejelser, jeg gjorde mig i denne periode her: Hvad skal jeg vælge?Er jeg stadig feminin?. , Hvad skal jeg leve af?Jeg er ensom og Stafet for Livet.

Her kan I også få en opsummering af, hvad der er sket siden operationen: En måned efter operationen

Det var også her, jeg valgte at trimme mit hår, så det var klar til kemo. Jeg ville nemlig ikke se mit hår falde af i lange totter. Med det korte, trimmede hår, kunne jeg også bedre vende mig til at være helt skaldet. Læs om frisørtid hos min veninde her: Bald and beautiful🌸

I denne periode fandt jeg også ud af, hvor meget man selv skal kæmpe for sin ret til ordentlig og hurtig behandling i det danske sygehusvæsen. Så ikke nok med, at jeg skulle kæmpe med tankerne om diagnosen, skulle jeg også kæmpe med sygehusvæsenet. I kan læse om en af mine oplevelser her, og om hvordan det til sidst lykkedes mig, at få min behandling: Glemt i systemet…Så er jeg i gang! og Kemo er min bedste ven!

Dagene lige op til behandlingen var meget intense, jeg forsøgte at nå en masse ting, mens jeg vidste, jeg stadig havde energien til det. Samtidig var der en masse forberedelser på sygehuset, inden kemobehandlingen startede. Jeg fik blandt andet lagt en picc-line, jeg fik skudt zoladex ind i maven, og jeg havde møde med min onkolog og sygeplejerske. Disse mystiske ord, kan I blive meget klogere på her: Jeg er meget nervøs for i morgen!

Kemobehandlingen:

Den 20. juni 2017 fik jeg min første og længeventede kemobehandling. Jeg synes selv, jeg havde forberedt mig godt. Jeg havde på dette tidspunkt også forhørt mig hos andre, hvordan deres kemoforløb er/var. Jeg fandt hurtigt ud af, at man ikke kunne sammenligne sig med nogle, da alle reagerer forskelligt. Stort set alle jeg har mødt i sygehusvæsenet, havde givet mig det indtryk, at specielt ikke jeg kunne sammenligne mig med andre, for jeg ville ikke møde andre på min alder. Da min alder specielt er en klar fordel for mig, fordi jeg så kan holde til mere. Jeg burde derfor også komme mig lette og bedre efter behandlingen, end andre lidt ældre kvinder, som går gennem det samme, fortalte de sundhedpersoner, jeg har mødt.

Men i gang med kemo kom jeg, og her kan I læse, hvordan den første behandling gik: Som en tikkende bombe!Dagen derpå! og Dag 2.

Efter den første behandling fulgte igen en masse tanker, det var blandt andet et år siden, jeg blev student; jeg stod klar til at tage ud og gribe livet, men så vælter hele denne diagnose ned over mig, som et kæmpe bump på vejen. Her kan i læse om tankerne omkring studentertiden, og hvordan jeg trods kvalme og tanker, godt kunne finde lidt sjov i hverdagen alligevel: For kun et år siden.. og Nyt hår!

Tankerne fortsatte lidt endnu, jeg var også begyndt at bemærke, hvordan folk kiggede efter mig på gaden, bare fordi, jeg havde kemotørklæde på: Mindre af mig.. og Hvad mon de tænker? Med alle disse tanker efterfulgte et stærkt og svært blogindlæg om min angstlidelse, jeg har oven i alt det her: Jeg har angst!

 

Læs om mit videre behandlingsforløb for juli måneden – siden kan findes i menuen øverst på siden. På pc’er er menuen øverst i højre side. På mobiler er menuen midtfor øverst på siden.

Reklamer
Reklamer
%d bloggers like this: