Lavendelblomsten

For ung til brystkræft!

Maj 2017

Her på siden kan du få et overblik over, hvordan mit behandlingsforløb fra maj måned så ud. Gennem beskrivelsen linker jeg til mine blogindlæg fra maj måned, som du er velkommen til at læse undervejs.

 

Der hvor det hele startede:

Det hele startede d. 4. maj 2017. Dagen hvor jeg fik konstateret brystkræft. Det var på Ringsted Sygehus, da de havde undersøgt mig. En uge før jeg fik svar, havde jeg været til scanning og fik taget en biopsi. Jeg havde en knude i begge bryster, og de var begge ondartet. Begge knuder var østrogen-positive og HER2-negative. Du kan læse mere om brystkræftformen her: “Min” brystkræftform.

Fra diagnose til operationen:

D. 16. maj 2017 blev jeg opereret på Rigshospitalet. Inden operationen var jeg gennem en lang række undersøgelser. Først på Ringsted sygehus – her blev jeg CT-scannet samme dag, jeg havde fået diagnosen. Dagen efter blev jeg MR-scannet. 5 dage før operationen var jeg til møde med min kirurg og min sygeplejerske fra Brystkirurgisk afdeling på Rigshospitalet. Her fik jeg svar på undersøgelserne. Dagen før operationen var jeg til forundersøgelse, hvor jeg var rundt på samtlige afdelinger på Rigshospitalet. Det kan i læse mere om her: Forundersøgelsen

Denne periode var klart den hårdeste for mig psykisk. Den uvished, om hvordan det står til, er ulidelig. Det var også i denne periode, det begyndte at gå op for mig, at jeg nok havde haft brystkræft i noget tid, da jeg allerede sidste sommer, havde fundet knuden i mit venstre bryst, hvor jeg ikke blev undersøgt ordentligt på Ringsted Sygehus. I kan læse mere om denne periode her: Fra knude til behandling 1/2 og Fra knude til behandling 2/2.

Operationen:

Operationen var hård, men også skelsættende. De fjernede hele mit venstre bryst, knuden i mit højre bryst og undersøgte mine lymfeknuder i hver armhule – her fandt de en spredning til nogle af lymfeknuderne i venstre armhule. Efter operationen kunne de meddele, at de havde fjernet alt kræften ved operationen, og at jeg nu er rask. Det tog mig nogle dage, før jeg var helt ovenpå operationen. Det tog også lidt tid, før det rigtigt gik op for mig, at jeg blev rask igen ved operationen, og derfor kun skal i efterbehandling/forebyggende behandling. I kan læse mere om operationen her: Operationen

Tiden efter operationen frem til kemobehandlingen:

Her begyndte jeg at samle kræfter igen. Det var også her, jeg besluttede at starte denne blog, efter flere dages stort behov for at dele det med omverdenen. Jeg havde på dette tidspunkt fortalt om diagnosen til alle mine nærmeste. Dette var min første officielle meddelelse om diagnosen: My littlebig secret is out!

Det var også her, jeg begyndte at mærke, hvad hele sygdomsperioden gør ved mig – der kom en fighter op i mig, som bare har braget igennem lige siden. I kan læse om mine første step hen til mit nye jeg her: Jeg har brystkræft, men jeg er virkelig glad??, De største beslutninger jeg har taget i mit liv, har jeg taget de sidste 2 måneder!

Læs om mit videre forløb under perioden for juni måned – Denne side kan i finde øverst på siden oppe i menuen. På pc’er er det i menuen oppe i højre hjørne. På mobiler er det i menuen midtfor øverst på siden.

Reklamer
Reklamer
%d bloggers like this: